GEEN WACHTLIJST, SNEL GEHOLPEN

VEEGBEWIJS VOOR VERZEKERING

GEEN VOORRIJKOSTEN

Schoorsteen vegen van binnenuit

Wij vegen uw schoorsteen en andere rookkanalen!

Schoorsteen vegen van binnenuit

Schoorsteen vegen van binnenuit kan gedaan worden als er voldoende ruimte is bij de open haard of kachel. De schoorsteenveger schuurt de wanden schoon met flexibele schoorsteenveegstokken en een veegborstel. Het voordeel van kuisen van binnenuit is dat dit tijd bespaart. De veger hoeft nu geen ladder (of eventueel een hoogwerker) klaar te zetten.

Een ander voordeel is dat de schoorsteenveger beneden alles goed in de gaten kan houden bij het vegen van de schoorsteen. Stel dat er veel aanslag is van roetdeeltjes, en er daardoor veel vuil naar beneden komt, dan kan er tussendoor gestofzuigd worden zodat uw huis schoon blijft. Als de schoorsteenveger klaar is wordt er in ieder geval schoongemaakt zodat u gelijk weer kunt genieten van uw haard of kachel.

Wilt u uw schoorsteen vegen van binnenuit? Als dit bij u mogelijk is helpen wij u graag! Neem contact op met Schoorsteenveger Hoogeveen via 0528 203 589.

Waarom schoorsteen van binnenuit schoonmaken?

Een schoorsteen kan van binnenuit geveegd worden als het voor de schoorsteenveger niet veilig is om op het dak te werken. De hellingsgraad van het dak kan te hoog zijn of als het weer niet gunstig (bijvoorbeeld met harde windstoten).

Om veilig te kunnen stoken is het van belang de schoorsteen van binnenuit schoongemaakt wordt. Als er sprake is van aanslag van creosoot, dan voorkomt u hiermee een schoorsteenbrand.

Het is ook mogelijk dat een vogel uw schoorsteen heeft uitgekozen om een vogelnest te maken. Dit is erg gevaarlijk want dit kan leiden tot een schoorsteenbrand of een koolmonoxidevergiftiging.

Wilt u uw schoorsteen van binnenuit laten schoonmaken? Neem dan gerust contact op met Schoorsteenveger Hoogeveen via 0528 203 589.

Schoorsteenvegen vanaf binnenuit is sneller

Schoorsteenvegen vanaf binnenuit is sneller dan vegen vanaf het dak. Vroeger werd het kuisen altijd vanaf boven gedaan. Tegenwoordig kan het met veegstokken ook vanaf beneden.

Beneden schoorsteenvegen gaat sneller omdat de veger geen ladder (of eventueel een hoogwerker) klaar hoeft te zetten. De schoorsteenveger kan hierdoor vrijwel gelijk beginnen, en als er geen bijzonderheden zijn, dan is het schoorsteenvegen ook nog eens eerder klaar.

Is schoorsteenvegen van binnenuit net zo betrouwbaar als vanaf boven?

Het maakt niet uit hoe de schoorsteen geveegd wordt, een ervaren schoorsteenveger veegt een rookkanaal net zo goed van binnenuit als vanaf boven.

Onze schoorsteenvegers weten hoe belangrijk een schone schoorsteen is en willen dat u na het kuisen weer zorgeloos kunt genieten van uw haard of kachel. U mag er daarom op vertrouwen dat onze vegers pas weg gaan als het rookkanaal goed schoon is.

Wilt u uw schoorsteen laten kuisen door een ervaren schoorsteenveger? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Hoogeveen via 0528 203 589.

Hoe gaat het schoorsteenvegen van binnenuit in zijn werk?

Om van binnenuit te schoorsteenvegen moet de haard of kachel goed toegankelijk zijn. Er moet voldoende ruimte zijn voor de schoorsteenveger om het kanaal in te kijken en te vegen.

De schoorsteenveger gebruikt schoorsteenveegstokken en een veegborstel. De borstel wordt vastgedraaid op één van de veegstokken. Vervolgens wordt de stok verlengd door steeds weer een nieuwe veegstok vast te draaien onder aan de veegstok met de borstel. Hierdoor kan de veger ook de bovenkant van het rookkanaal goed kuisen.

Wilt u veilig en verantwoord stoken?

Bel nu voor gratis advies!

Onze Schoorsteenvegerdiensten

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteenveger

Bent u opzoek naar een schoorsteenveger in Hoogeveen? Neem direct contact op!

blurb-img-schoorsteenveger

Vogelnest verwijderen

Zit er een vogelnest in uw schoorsteen? Wij helpen u graag bij het verwijderen van het nest.

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteenbrand

Wilt u een schoorsteenbrand voorkomen? Laat uw schoorsteen dan regelmatig reinigen.

blurb-img-schoorsteenveger

Zelf schoorsteenvegen

Wilt u zelf uw schoorsteen vegen? Neem dan een kijkje op onze pagina over schoorsteenvegen.

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteeninspectie

Wilt u een schoorsteeninspectie laten uitvoeren? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Hoogeveen.

blurb-img-schoorsteenveger

Creosoot verwijderen

Heeft u te maken met creosoot in uw schoorsteen? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Hoogeveen.

Werkwijze Schoorsteenveger Hoogeveen

\

1.

Afspraak

Via telefoon/mail plannen we een afspraak.

\

2.

Vegen

Wij vegen uw schoorsteen/rookkanalen.

\

3.

Veilig stoken

U kunt weer veilig & verantwoord stoken.

Veelgestelde Vragen

Waarom moet ik mijn schoorsteen laten vegen?

Een reden waarom u uw schoorsteen moet laten vegen is voor de veiligheid van u en uw huisgenoten. Het risico op een schoorsteenbrand is vele malen kleiner bij een schone schoorsteen.

Daarnaast is een schone schoorsteen beter voor het milieu! Een schone schoorsteen stoot namelijk minder schadelijke stoffen uit.

Hoe vaak moet ik mijn schoorsteen vegen?
Dit hangt af van hoe vaak u gebruik maakt van uw schoorsteen. Gebruikt u de schoorsteen dagelijks? Dan raden wij u aan om uw schoorsteen minimaal twee keer per jaar te laten vegen. Op het moment u de schoorsteen niet dagelijks gebruikt, raden wij u aan dit minimaal één keer per jaar te doen.

Twijfelt u of u uw schoorsteen moet laten vegen? Neem dan gerust contact op met Schoorsteenveger Hoogeveen via 0528 203 589. Wij helpen u graag!

Wanneer moet ik de schoorsteenveger bellen?

U kunt uw schoorsteen het hele jaar door laten vegen. Houdt er rekening mee dat het een stuk drukker is aan het einde van het jaar! Maak daarom tijdig een afspraak. Het is ook mogelijk om uw schoorsteen in de zomer te laten vegen!

Hoe stook ik op een veilige en gezonde manier?

De manier van stoken heeft veel invloed op het vrijkomen van schadelijke stoffen. Een aantal tips om goed te stoken:

  • Een haard of kachel op gas is minder schadelijk dan een haard of kachel op hout.
  • Laat uw toestel en schoorsteen installeren door een erkende installateur.
  • Laat uw schoorsteen minstens eenmaal per jaar vegen.
  • Stook alleen geschikte brandstoffen.
  • Stook niet bij mistig of windstil weer.
Kan de schoorsteenveger mijn schoorsteen inspecteren?
Ja, dat kan zeker. Tijdens een schoorsteen inspectie controleren wij uw schoorsteen onder andere op beschadigingen, losgeraakt steen of lood, scheuren in de bovenplaat en opstoppingen in het schoorsteenkanaal. Door deze problemen tijdig te signaleren, wordt grote schade voorkomen.

Wilt u een schoorsteen inspectie laten uitvoeren? Bel dan gerust met Schoorsteenveger Hoogeveen op 0528 203 589.

Is een haard of kachel slecht voor het milieu?
Dat is afhankelijk van uw haard of kachel. Tijdens het stoken van hout of andere vaste brandstoffen komen veel stoffen vrij, zowel binnen- als buitenshuis. Deze stoffen kunnen schadelijk zijn voor het milieu, voor de gezondheid; ze kunnen leiden tot overlast voor omwonenden.

Om deze negatieve effecten zo klein mogelijk te houden, raden wij u aan goed na te denken over de brandstof van uw haard of kachel. Haarden en kachels op aardgas stoten relatief weinig schadelijke stoffen uit en is dus minder schadelijk dan een haard of kachel op hout.

Hoe voorkom ik een schoorsteenbrand?
Een schoorsteenbrand is erg vervelend. De kans op een schoorsteenbrand is aanzienlijk kleiner wanneer een schoorsteen goed onderhouden wordt. Een schone schoorsteen kan niet in brand vliegen!

Laat uw schoorsteen daarom één of twee keer per jaar vegen door een ervaren schoorsteenveger. Een schoorsteenveger kijkt ook uit naar andere mankementen in of aan uw schoorsteen, zoals scheuren of lekken.

Wilt u een schoorsteenbrand voorkomen? Wij helpen u hier graag bij! Neem contact op met Schoorsteenveger Hoogeveen via 0528 203 589.

Kan ik zelf mijn schoorsteen vegen?

Dat is mogelijk. Echter heeft u, wanneer u uw schoorsteen laat vegen door een ervaren schoorsteenveger, wel de zekerheid dat dit op een goede manier gedaan is.

Daarnaast krijgt u van de schoorsteenveger een bewijs van vegen. Uw verzekeraar kan naar dit bewijs vragen op het moment dat u te maken krijgt met brand in uw haard, kachel of schoorsteen.

Wat doe ik als er zwarte rook uit mijn schoorsteen komt?
Zwarte rook uit een schoorsteen is een effect van slecht stoken. Donkere rook betekent een onvolledig verbrandingsproces. In veel gevallen zien we dat dit komt door een slecht trekkende schoorsteen, te weinig luchttoevoer of ongeschikt brandstof.

Witte of kleurloze rook betekent veelal dat het verbrandingsproces goed verloopt.

Ben ik verzekerd bij schoorsteenbrand?
In veruit de meeste gevallen wel. Sommige verzekeraars willen een bewijs van vegen zien. Wij raden u daarom aan het bewijs van de schoorsteenveger ten alle tijden te bewaren.

Wilt u zeker zijn dat u verzekerd bent bij schoorsteenbrand? Neem dan gerust contact op met Schoorsteenveger Hoogeveen via 0528 203 589.

Wat doe ik als er een vogelnest in mijn schoorsteen zit?
Op het moment dat er een nestje in uw schoorsteen zit, raden wij u aan de hulp in te schakelen van een ervaren schoorsteenveger.

U mag een vogelnest niet zomaar verwijderen. Wanneer de vogels in het broedseizoen zijn, dan moet u deze periode eerst wachten. Pas na afloop van het broedseizoen mag het vogelnest verwijdert worden. Dit staat beschreven in de Wet natuurbescherming.

Tarieven Schoorsteenvegen Hoogeveen

Houtkachel

  • inclusief arbeid en btw
  • geen voorrijkosten

78,-

Pelletkachel

88,-

Rieten dak

98,-

Klanten Zeggen

Schoorsteenveger Hoogeveen heeft bij mij mijn open haard en schoorsteen geveegd. Goede service tegen een schappelijke prijs!

Paul

uit Hoogeveen

Al jaren onze vaste schoorsteenveger. Wij zijn meer dan tevreden!

Bastiaan

uit Hoogeveen

Vanuit mijn haard kwam er rook de woonkamer in. Op zeer korte termijn had Schoorsteenveger Hoogeveen nog een plekje om onze rookkanalen te inspecteren. Na een inspectie bleek dat onze schoorsteen alleen geveegd moest worden. Fijn geholpen door de vriendelijke man.

Rianne

uit Hoogeveen

Twee keer per jaar komt er een schoorsteenveger van Schoorsteenveger Hoogeveen mijn rookkanalen vegen. Elke keer goed geregeld!

Karel

uit Hoogeveen

Onze Partners

Wilt u veilig en verantwoord stoken?

Bel nu voor gratis advies!

Call Now Button